Käsityöalan suurin virtuaalinen tapahtuma Kässämessut netissä järjestetään tällä viikolla jo viidennen kerran. Messuilla on mukana monipuolinen ohjelmakattaus, ja liveohjelmaa lähetetään perjantaista puolesta päivästä sunnuntai-iltaan asti. Tällä kertaa messujen ohjelmassa näkyy erityisesti kaksi teemaa: vuoden käsityötekniikaksi valittu parsiminen ja paikkaus sekä Suomen vallannut neulebuumi. Ohjelmassa ei ole unohdettu myöskään lapsia: pääsiäisaskartelua on luvassa sekä lauantaille että sunnuntaille.

Perjantain ohjelma alkaa livevierailulla Suomen Käsityön museossa Jyväskylässä, jossa päästään tutustumaan Parsittu ja paikattu -näyttelyyn videoyhteydellä ympäri Suomen. Perjantaina kokeillaan myös pirtakangaspuilla kutomista ja neulekoneella neulomista, kuullaan Myssyfarmin tarina ja vieraillaan Hakamaan lammastilalla puhumassa villasta. Illalla vietetään etäneuleiltaa Titityyn kanssa kaikkialla Suomessa.

Lauantaina pääsemme näkemään, miten pelihousut saavat uuden elämän farkkutaiteilija Heli Kososen käsissä ja miten samppanjalasi syntyy lasia puhaltamalla Lasistudio Jan Torstenssonilla. Islannissa asuva bloggari Satu Rämö ja Käsityökekkerit-blogin Veera juttelevat Suomen vallanneesta islantilaisneulevillityksestä. Suosittu rautalankataiteilija Spirraalin Noora opettaa vääntämään rautalankasydämiä, ja Soja Murto esittelee peukaloimalla tehtyjä ristikkonauhoja, joita käytetään kansallispuvuissa. Ohjelmassa on myös Design Pylsyn muotinäytös Vaajakosken vanhalta Naulatehtaalta.

Sunnuntaina päästään tutustumaan luonnonkosmetiikan valmistamiseen Nature by Ampun matkassa, sekä ompelemaan puikkorulla neulepuikoille yhdessä Nuppu Print Companyn Outin kanssa. Neulepiirien kevään kuumimman puheenaiheen eli kotimaisen villan hyödyntämisen ottavat käsittelyyn Suomalainen villa -sivuston avanneet Jenni Vanhanen ja Anni Laitinen. Kaarna Knottingin Laura ja Sofia Knotterin Aino taas esittelevät rengaskudontaa – ja Elvarin korupäällikkö Sanna Leinonen vie meidät vierailulle varmasti maailman vaaleanpunaisimmalle korutehtaalle!

Virallisen messuohjelman lisäksi yritykset järjestävät paljon omaa ohjelmaa, jonka tiedot löytyvät yrityksen esittelysivulta. Osa messujen ohjelmaa ovat myös ennakkolivet, joita on lähetetty iltaisin reilun viikon ajan ennen messuja. Niissä on esitelty mm. neulelehteä ja kirjoja julkaisevaa Laine Publishingia ja uutta Olelee-askarteluboksia sekä vierailtu Virkkukoukkusen ja Tuulia designin työhuoneilla. Parhaimmillaan ne ovat tavoittaneet yli 20 000 katsojaa.

Ohjelmaa voi seurata tapahtuman Facebook-sivulla ja ryhmässä, ja sitä voi katsoa myös tapahtuman verkkosivustolla, jonne se streemataan Facebookista. Virtuaalimessujen ohjelma on kaikkien saavutettavissa ympäri Suomen ja maailman, ja sitä voi seurata joko reaaliaikaisesti tai tallenteilta jälkikäteen.

”Suurin osa ohjelmasta on osallistuvien yritysten täysin itse toteuttamaa, ja se lähetetään suoraan niiden työhuoneilta ympäri Suomen. Messujen myötä livelähetysten ja videoiden teko ovat lisääntyneet valtavasti. Virtuaalimessuilla on mahdollista näyttää paljon sellaista, mitä tavallisille messuille ei voisi millään saada, ja kaikilla on sijainnista riippumatta mahdollisuus seurata ohjelmaa”, hehkuttaa Kreetta Ahonen, joka on vastannut messujen ohjelman kokoamisesta.

Messujen tapahtumapaikka on Kässämessujen verkkosivut sekä Facebook-ryhmä. Messuhalli- ryhmässä on yli 62 000 jäsentä, ja tuleville Kässämessuille osallistuu lähes 300 yritystä. Jo tähän mennessä messut ovat tavoittaneet somessa yli 250 000 ihmistä.

Verkkosivut: www.kassamessutnetissa.fi
Facebook-sivu: https://www.facebook.com/kassamessutnetissa
Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/kassamessutnetissa

Pliide ja Handmade by Riikka -tuotteet mukana kuin peräpukama

Valmistautuminen on ollut jo tovin käynnissä.

Pliiden sivu Kässämessuilla on tässä, ostoksille pääset täältä. Handmade by Riikka -sivulla Facebookissa pääset osallistumaan arvontaan ja muuhun hulinaan.

  • Uutuustuotteina tiskirätit ja murrekorvikset. Muista myös iki-ihanat murremagneetit! Kävin naksuttelemassa verkkokauppaan linkit keskusteluihin, joten voit käydä niitä lukemassa. Nappikynsilakkakorviksia on tehty varastoon ihanissa väreissä. Otin oikein uudet tuotekuvatkin, että värit tulisi paremmin esiin.
  • Kässämessujen ajan magneetti/pinssi omalla tekstillä (minimitilaus 1 kpl). Tuote tulee myyntiin varaslähdöllä tänään torstaina ja haihtuu bittitaivaaseen sunnuntaina puolilta öin.
  • Kynsilakkakorvikset -työohjevideo julkaistaan Kässämessujen Messuhallissa Facebookissa lauantaina klo 18 ja myöhemmin myös Handmade by Riikka Facebookissa –> tule katsomaan video ja tekemään kysymyksiä
  • Muutama Miss Universum -mallinen avainnauhakin on kauppaan lisätty
  • Murremagneettiarvonta Handmade by Riikka-sivulla Facebookissa pe klo 21, la klo 21 ja su klo 21

Osallistu, kysele, kommentoi ja tee löytöjä – nämä ovat hauskat messut ja ohjelmistosta löytyy vaikka ja mitä.

Itse odottelen innolla Lasistudio Jan Torstenssonin työnäytöstä lauantaina ja oli siellä muutama muukin erityisen kiinnostava… Olen messujen ajan tavallistakin aktiivisemmin läsnä sekä omilla sivuillani että Kässämessujen messuhallissa, ja ilahdun kaikesta keskustelusta. Kysy, kommentoi tai sano vaan moi – kaikesta ilahdun!

Tilaukset lähtee tilausjärjestyksessä. Jos vanhat merkit paikkansa pitää, jonniin sortin ruuhkaa voi ilmetä, joten välttämättä kaikki ei lähde heti maanantaina. Mutta alkuviikosta viimeistään.

Kuten huomaat, alennuskarkeloita ei ole tiedossa – taaskaan. Hinnoittelen tuotteeni siten, että voit ostaa niitä huoletta milloin tahansa eikä tarvitse pelätä harmittelua seuraavan päivän puoleen hintaan -alennuksista.

Olin viimeksi Kässämessuilla mukana vuosi sitten. Silloin ohjelmistossa oli mukana avainnauhatyöohje. Laitetaanpa sekin tähän ajatuksia virittämään. Nähdään messuilla!


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *