Toimituskulut: kirje 3,90 €, paketti 7,40 €.

Perjantaina oli ensimmäinen Helmihomma! -työpaja. Asiaan liittyi monta jännitysmomenttia. Kun pari vuotta sitten jäin työuupumuksen takia pitkälle sairauslomalle, en sen koommin ole työpaikan tiloissa käynyt. Opintovapaaseen liittyvät paperit hoidettiin muualla, josta kiitos fiksuille esimiehilleni. Entiseen työhöni kuului paljon workshopien vetämistä ja puhumista. Sairastuttuani erakoiduin toviksi kokonaan ja vieläkin saattaa odottamatta sosiaalisissa tilanteissa lyödä jarrut päälle, vaikka olenkin kunnossa nyt. Nämä asiat siis taustalla. Tämän lisäksi itse helmityöpaja aiheutti paljon päänvaivaa. Osallistujamäärä n. 30 henkilöä enkä ole koskaan minkäänmoista askartelutyöpajaa vetänyt. Miten ihmeessä saisin parissa tunnissa ohjattua työpajan noin isolle porukalle, että homma sujuu mutkattomasti ja kaikki saisivat omansa tehdyksi?

Valmisteluun meni niin paljon tunteja, etten kehtaa edes laskea. Osallistujat saivat n. viikkoa aikaisemmin esitteen, jossa pyydettiin päättämään muutama asia: tekeekö kaulamallisen avainnauhan vai yli olan avainnauhan, mustalla vai valkoisella nauhalla ja mitä värejä haluaa. Tällä ajattelin minimoivani valinnan vaikeuden ja tietenkin toivotin osallistujat tervetulleeksi. Suunnittelin ja painoin käyntikortit, työohjeen ja kotelon valmistuneelle tuotteelle. Olihan siinäkin kaikenlaista. Käyntikorteissa oli paperipinon väliin laitettu eri paksuista paperia, jonka huomasin vasta painamisen jälkeen. Ensimmäisessä työohjeen vedoksessa oli kannessa piiiitkä kissankarva. Koteloita jyräsin koulussa tasoleikkurilla yhtenä iltana tuntitolkulla. Hidasta hommaa ja sen verran äänekästä etten edes kuullut, kun opettaja puolen yhdeksän korvilla yritti tulla kertomaan, että lähtee kotiin ja pyysi sammuttamaan valot. 🙂 Itse työpajaa varten valmistelin materiaalit mahdollisimman valmiiksi ja toimiviksi paketeiksi. Aina tulee omituisissa asioissa yllätyksiä. Tällä kertaa helmien pussituksen aikana loppuivat pienet minigripit eli salpapussit. Metsästin niitä eri kaupoista eikä esim. askarteluun erikoistuneesta kaupasta Sinellistäkään niitä löytynyt. Meinasi jo epätoivo iskeä. Lopulta pusseja löytyi Chilitarvikkeesta. Pitkään mietin myös edullista ja yksinkertaista ratkaisua mihin avainnauha laitetaan työn aikana kiinni, että avainnauhan saa letitettyä. Kotonahan tätä virkaa toimittaa vanha metallipurkki, joka on täynnä kolikoita. Avainlukko reunaan kiinni ja homma toimii. Jokaiselle metallipurkki täynnä kolikoita? Öööh, ei… 🙂 Kävi mielessä ruuvipuristimet sun muut, mutta liian kallista. Yhtenä aamuna heräsin ja päässä välähti. Ilmastointiteippi! Kokeilin muutaman avainnauhan tehdä sen kanssa ja sehän toimi kuin unelma. Kaikki ongelmat oli ratkaistu.

Mikko heitti minut aamulla autolla työpajaan. Oltiin ajoissa ja istuttiin autossa, kun oli pirun kylmä. Paria minuuttia vaille Mikko lähti kotiin ja minä sisälle. Huomasin olevani väärässä osoitteessa. Pikahölkällä Ikea-kassin kanssa oikeaan osoitteeseen. Työpajalaiset olivat jo paikalla nauttimassa aamukahvia. Muutama tuttu kasvokin työpajalaisten joukossa. Tavaroiden purkaminen kiireellä. Jo siinä kohtaa ajattelin, että tästä tulee hyvä juttu, kun muutama kysyi voiko olla avuksi ja saatiin materiaalit jaettua. Homma vauhtiin ja sehän sujui kuin tanssi. Aivan ihania ihmisiä. Neuvoa kysyttiin ja tekemisen meininki näkyi ja kuului. Iloisia naurun pyrskähdyksiä ja kommentteja, jos joku meni pieleen: ”Sehän on uniikki!” tai ”Taiteilijan vapaus”. Muutamalla oli haastetta tekemisen kanssa ja omansa ensimmäisenä valmiiksi saaneet auttoivat. Juoksin itse pöytien väliä sitä mukaa, kun kysyttävää oli tai apua tarvittiin. Muutama osti tarvikkeet vielä kotiinkin ja malliksi tuomani avainnauhat menivät myös kaupaksi. Lämmitti erityisesti mieltä, kun yksi avainnauha ostettiin sellaiselle henkilölle, joka ei päässyt paikalle. Ihanan ajattelevaista ja arkipäivän välittämistä. Lopuksi valokuvaukset ja valmista oli. Sain lopuksi kunnon taputukset, jonka muistan kyllä pitkään. Leijuin jalat tukevasti ilmassa loppupäivän ja vähän seuraavankin.

Lämmin kiitos jokaiselle työpajaan osallistuneelle! Huippu porukka.

Työn touhussa

Työn touhussa

Työn touhussa

Työn touhussa

Työpajalaiset

Työpajalaiset hymy herkässä

Luomukset

Luomukset

Onnellinen työpajan vetäjä

Onnellinen työpajan vetäjä

 

 

 


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *